Antreprenoriatul – șansa ta!

Despre

Proiectul ANTREPRENORIATUL – ȘANSA TA! are ca și obiectiv general promovarea culturii antreprenoriale la nivelul Regiunii Nord-Vest prin:
– furnizarea de cursuri de formare antreprenorială, pentru un grup ţintă de 300 persoane din toate judeţele regiunii (Cluj, Bihor, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj) în scopul dezvoltării abilităţilor antreprenoriale şi manageriale;
– furnizarea de informaţii pentru întocmirea unui plan de afaceri şi demararea unei afaceri;
– acordarea de asistenţă financiară nerambursabilă pentru minim 65 de afaceri nou create;
– consiliere/consultanţă/mentorat înainte şi după deschiderea afacerii, în vederea creşterii şanselor de a-şi pune în practică ideile antreprenoriale.
Persoanele care pot face parte din grupul țintă sunt: persoanele fizice ( șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și doresc să înființeze o afacere în vederea creării de noi locuri de muncă) și îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
1. intenţionează să înfiinţeze o afacere nonagricolă în mediul urban;
2. îşi au reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunea Nord-Vest;
3. îşi au reşedinţa sau domiciliul în regiunea în care se implementează proiectul.
Toate cele 300 de persoane care vor forma grupul țintă vor participa la cursul de specializare Competențe antreprenoriale. După finalizarea acestuia, persoanele care obțin certificatul de absolvire a cursului vor depune un plan de afaceri, iar în urma evaluării celor 300 de planuri de afaceri, 65 dintre acestea vor fi finanțate, suma maximă fiind de 40.000 de euro.